Netflix Türkiye iş birliğinde

Netflix Series Lab

Netflix Series Lab, Netflix Türkiye, Tatino Films ve Impact Hub İstanbul iş birliğinde, Türkiye’deki senaryo yazarlarının dizi yazarlığı alanındaki becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir yaratıcı yazarlık programıdır.

Programa katılmak isteyen adaylar, iki aşamalı başvuru sürecinden geçerek Tatino Films tarafından hazırlanan bootcamp ve ardından uluslararası seviyede deneyimli yazarlar tarafından verilecek mentorluk desteklerinden faydalanıyor.

Programa Tatino Films eğitim içeriği tasarım partneri, Impact Hub İstanbul da program tasarımı ve uygulama partneri olarak destek veriyor.

Başvuru süreci

Başvuru süreci sona erdi

Netflix Series Lab’in 5 – 25 Eylül 2022 tarihleri arasındaki başvuru süreci sona erdi. Programla ilgili bir sorunuz veya bize iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa, aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Programla İlgileniyorum
Program hakkında

Katılımcı Profili

Programa,

Dizi yazarlığı alanında kariyerini geliştirmek isteyen,
Farklı yazarlarla ortak çalışmaya ve üretmeye yatkın,
Yazarlık alanında kısa film, tiyatro oyunu, sinema, dizi yazarlığı ya da yazar asistanlığı tecrübesi olan,
Kendini rahat bir şekilde ifade edebilecek ve profesyonel iletişim kurabilecek seviyede İngilizce bilen yazarların başvurusu kabul edildi.

Program hakkında

Destekler

Avrupa’da dizi-film sektörünün önde gelen isimlerinden mentorluk desteği
Global ölçekte kullanılan dizi geliştirme yöntemlerini Türkiye bağlamında uygulama fırsatı
Dramaturji ve anlatı stratejileri konusunda uzmanlık geliştirme eğitimleri
Netflix Türkiye üretim süreçlerini deneyimleme şansı
Projelerinizi geliştirerek teoriyi pratiğe dökme becerisi
Programda ortaya çıkarılan projeleri Netflix yöneticilerine sunma fırsatı

Programın etkisi

Netflix Series Lab ile etki odağımız, Türkiye’de geliştirilen dizilerin teknik beceri ve içerik bakımından uluslararası standartlara erişerek yurt içinde ve dışında nitelikli dizilerin yaratılmasına ve geliştirilmesine alan açılmasını sağlamak. İlk kez gerçekleştirdiğimiz program kapsamında Türkiye’nin çeşitli noktalarından 234 başvuru aldık. Seçilen 7 yazara uluslararası mentorlar eşliğinde 3 aylık eğitim/mentorluk süreci sağladık.

234

BAŞVURU SAYISI

3 ay

EĞİTİM & MENTORLUK SÜRESİ

7

DESTEKLENEN PROJE SAYISI

Program mezunları

Hikaye anlatıcılığının sektör bağımsızca önemini vurgulayan Alya Öztanyel, kariyerini çok yönlülük ve yaratıcılık üzerine inşaa eden bestseller yazar, müzisyendir.

2014’ten beri birçok televizyon dizisinde kurgucu olarak çalışan Elif Danyal, yaklaşık bir senedir geliştirilen çeşitli projelerde senaryo asistanlığı yapıyor.

Film ve tiyatro alanında yönetmenlik, yazarlık ve oyunculuk deneyimi bulunan Elif Özsüt, 2015 yılından bu yana televizyon dizilerinde senaristlik yapıyor.

Tek kanallı dönemlerin tek çocuğu olan Emre Ünaylı, televizyona sayısız reklam çektikten sonra, şimdilerde bu sadık dostu için yeni hikayeler yazıyor.

Finlandiya’da doğup büyüyen ve İngiltere’de senaryo yazarlığı bölümünü bitiren Melisa Üneri, İstanbul’da yönetmen ve senarist olarak çalışıyor.

Nadir Sönmez tiyatro, sinema ve çağdaş sanatın kesişiminde üreten bir oyuncu, yazar ve yönetmen.

Hikaye anlatmayı çok seven Zümra Dilşah Öksüz, yeteneğini toplumsal etkiye dair sorumluluk bilinciyle bir arada geliştirebilmek umuduyla yazmaya devam ediyor.