EIT Food Türkiye Hub'ı

Foodback

Foodback, tarım ve gıda yeniliklerini destekleyen bir iş birliği ve inovasyon platformudur. Gıda ve tarım ekosisteminin çeşitli aktörleri arasında köprüler kurar, etki odaklı girişimleri hızlandırma ve kuluçka programlarıyla destekler, girişimlere Türkiye ve Avrupa Birliği’nden yatırım, finansman ve staj imkânları sağlar.

Bir Impact Hub İstanbul girişimi olan Foodback, 2018 senesinden beri Avrupa’nın öncü inovasyon inisiyatifi Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü – EIT Food Türkiye Hub olarak faaliyet göstermektedir.

Program Websitesi
Program Hakkında

Çalışma Alanları

CONNECT

Gıda ve tarım ekosistemi girişimcileri, kurumsal şirketler, akademi ve tüketiciler arasında köprü kuruyor; fikir üretimi ve gelişimi için açık bir platform sağlıyoruz.
– Ağ Kurma Etkinlikleri
– Konuya Özel Etkinlikler​
– Matchmaking Etkinlikleri​
– Çok Paydaşlı Çalıştaylar​

NURTURE

Gıda ve tarım sektörlerindeki farklı aktörlerin güçlü yönlerini alarak en yaygın zorlukların üstesinden gelmek için Challenge Labs düzenliyor; hızlandırma ve kuluçka programlarıyla etki odaklı girişimcileri destekliyoruz.
– Mentor Desteği
– Kurumsal Danışmanlık
– Fikir Geliştirme Çalıştayları
– Girişimci Destek Programları

EXPAND

Uluslararası ağımız sayesinde girişimcileri Türkiye ve AB’deki yatırımcılar ve finansman olanaklarıyla buluşturuyor, EIT Food RIS Fellowships burs desteğiyle yurtdışında staj imkanı sağlıyoruz.
– Pazara Erişim
– Yatırımcılara Erişim
– AB Finansmanına Erişim

EIT & EIT Food Hakkında

Avrupa Inovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT), Avrupa’nın yenilik kapasitesini güçlendirmek için 2008 yılında Avrupa Birliği tarafından oluşturulan bir AB organıdır. EIT, Avrupa Birliği’nin araştırma ve yenilik çerçeve programı olan Horizon 2020 programının bir parçasıdır.

EIT Food, tarım ve gıda sektörlerinde girişimcilik ve yenilikçilik alanında çalışan bir pan-Avrupa konsorsiyumudur. EIT Food topluluğunun üyeleri, gıda endüstrisindeki 13 farklı ülkedeki en iyi iş, araştırma merkezleri ve üniversitelerden 50’den fazla partnerin bulunduğu küresel aktörlerdir..

EIT Food, tarım ve gıda sektörlerindeki mevcut beceriler ile girişimciliği teşvik etmeyi ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin potansiyelini açığa çıkarmayı hedeflerken yenilikleri hızlandırmayı ve istihdam yaratmayı hedeflemektedir.

Impact Hub Istanbul, Foodback platformu ile birlikte 2017 senesinden beri EIT Food CLC South‘a bağlı EIT Food Türkiye Hub’ı olarak faaliyet göstermektedir.

Abdi İbrahim iş birliğinde

Abdi İbrahim Sağlıkta Sosyal İnovasyon Programı: Doz

Doz, yenilikçi sağlık ve sürdürülebilirlik teknolojileri geliştiren etki odaklı çözümleri desteklemeyi amaçlar. Doz bu yıl, biyoteknoloji ve ilaç, önleyici tıp ve wellbeing, sürdürülebilirlik ve alternatif ambalaj alanlarındaki çözümleri arıyor.

Şimdi Başvur
Program Hakkında

Doz nedir?

Farklı aşamalardan başvuruları kabul eden Doz, yenilikçi sağlık ve sürdürülebilirlik teknolojileri geliştiren etki odaklı çözümleri, bulundukları aşamaya göre özelleştirilmiş içeriklerle destekler.

Doz, seçilen çözümleri, Doz: Kuluçka ve Doz: Kurumsal Partnerlik olmak üzere ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş iki ayrı sürece yönlendirir. Doz: Kuluçka, sağlık sektörünü ileri taşıyacak potansiyele sahip girişimleri kuluçka programı ile desteklemeyi amaçlar. Doz: Kurumsal Partnerlik ise Abdi İbrahim’in stratejik inovasyon ihtiyaçlarına kurumsal partnerlik geliştirme süreci ile çözüm arar. Kuluçka ve Kurumsal Partnerlik süreçlerinin, hangi aşamalara yönelik destek sunduğuna dair daha fazla bilgi için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

Adım adım Doz yolculuğunuz

1.

Yenilikçi sağlık ve sürdürülebilirlik teknolojileri geliştiren etki odaklı bir çözümünüz varsa Doz web sitesini ziyaret edin ve başvurunuzu gerçekleştirin.

2.

Seçilen çözümler arasında yer alırsanız, sizi ihtiyacınıza göre Doz: Kuluçka ya da Doz: Kurumsal Partnerlik süreçlerinden birine yönlendirelim.

3.

Doz: Kuluçka ile sağlık sektörünü ileti taşıyacak potansiyele sahip girişiminizi kuluçka programı ile destekleyelim.

4.

Doz: Kurumsal Partnerlik ile sizi, Abdi İbrahim’in stratejik inovasyon ihtiyaçlarına cevap verecek bir kurumsal partnerlik geliştirme sürecine dahil edelim.

Doz: Kuluçka ve Doz: Kurumsal Partnerlik, hangi aşamadaki çözümlere destek veriyor?

Büyüme ve ölçeklenme aşamasında olan ve kurumsal işbirliği potansiyeli taşıyan bir çözümünüz varsa, Abdi İbrahim ile partnerlik görüşmelerine davet edilirsiniz. İş modeli doğrulamanızı yaptıysanız veya pazara yeni girdiyseniz, kuluçka programı ile desteklenir ve program sonunda Abdi İbrahim ile işbirliği fırsatlarını değerlendirme şansını elde edersiniz.

Program hakkında

Odak Alanları

Biyoteknoloji ve İlaç

  • Kişiselleştirilmiş ilaçların sürdürülebilir şekilde üretilmesi ve dağıtılması adına halihazırda denenmiş ve doğrulanmış olan çözümler
  • Test edilmiş yeni ilaçlar ve yeni ilaç üretim teknolojilerine yönelik çözümler
  • Uzaktan ve doğruluk oranı test edilmiş sağlık hizmetleri sunan veya hasta izlemeye dair teknolojik çözümler
  • Hasta bakımını ve tanı doğruluğunu iyileştirmeye yönelik tıbbi cihazlar
  • Genetik mühendislik yöntemleri kullanılarak organizmaların ve biyomoleküllerin yeniden programlanmasını sağlayan ürünler
  • Yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi ile büyük veri setlerini analiz ederek yeni ilaç keşif süreçlerini hızlandırabilecek ve optimize edebilecek çözümler
  • Biyoinformatik ve genomik analiz çözümleri

Önleyici Tıp ve Wellbeing

  • Koruyucu ve önleyici sağlık alanına dair ürün ve hizmetler
  • Sağlıklı yaşam tarzı değişikliklerine ve bütünsel sağlık yaklaşımlarına odaklanan çözümler
  • Kişilerin psikolojik iyi oluşlarını destekleyecek dijital ürün ve hizmetler
  • Immünoloji alanında hastayı desteklemeye fayda sağlayacak çözümler
  • Sağlık personelinin tanı sürecini kolaylaştıracak dijital çözümler
  • Genetik bozukluklar ve bulaşıcı hastalıklar dahil çeşitli hastalıkların önlenmesi veya tedavi edilmesine yönelik teknolojik çözümler

Sürdürülebilirlik

  • Üretimde enerji ve su verimliliğini artıracak çevre dostu yazılımlar ve teknoloji çözümleri
  • Enerji ve su sarfiyatını ve kayıplarını takip etmeye, bu konuda veri üretmeye ve tasarruf için tavsiyeler geliştirmeye yarayan yapay zeka tabanlı olan veya olmayan çözümler
  • İlaç üretim süreçlerinde su kullanımının azaltılması, suyun geri kazanılması ve üretim faaliyetlerinde yeniden kullanılmasına yönelik çözümler
  • Alternatif enerji kaynaklarının mevcut üretim sistemlerinde kullanılmasına yönelik çözümler
  • Tedarik zinciri boyunca sürdürülebilirlik ilkelerinin uygulanması, tedarikçilerin sürdürülebilirlik standartlarına uyumunu teşvik etmek ve izlemeye yönelik çözümler

Alternatif Ambalajlar

  • İlaç ve tüketici sağlığı ürünleri ambalajlarının kullanımını azaltmaya yönelik çözümler
  • Kaynak kullanımını azaltacak çözümler
  • Sağlık sektörü regülasyonlarına uyumlu ve ürün başına düşen karbon ayak izini azaltacak alternatif ambalaj tasarımına odaklanan, daha az ham madde ve kaynak kullanarak üretimi mümkün kılan çözümler
  • Üretim sırasında oluşan ambalaj atıklarının takibini yapmayı kolaylaştıran ve bu konuda veri üretmeyi sağlayan ürün ve hizmetler
  • Üretimde ortaya çıkan ambalaj atıklarının yeniden mevcut düzenlemelere uygun şekilde kullanılmasına, geri veya ileri dönüştürülmesine yönelik çözümler
  • Atık yönetimini kolaylaştırmaya yönelik lojistik çözümleri

*Sağlık ve ilaç sektörünün üretimden pazarlamaya kadar tüm süreçleri için geliştirilen yenilikçi, teknoloji odaklı ve sürdürülebilir çözümleri arıyoruz.

Adaylar programdan ne beklemeliler?

Doz: Kuluçka

Kuluçka’ya seçilen girişimler, 4 ay boyunca kurum içi mentorluk, iş geliştirme eğitimleri, ürün geliştirme destekleri alacak; program süresince Impact Hub Istanbul üyeliği hakkı kazanacaktır. Program sonunda seçilen 1 girişim ise tohum destek ödülünün sahibi olacaktır.

Doz: Kurumsal Partnerlik

Potansiyeli bulunan çözümler Abdi İbrahim ile işbirliği geliştirme süreçlerine dahil olarak tedarikçi ağına katılma ve Abdi İbrahim’in son teknoloji laboratuvarlarıyla Ar-Ge süreçlerini güçlendirme şansını elde edecektir.

Program Takvimi

18 Temmuz - 27 Ağustos 2024

Başvuru süreci

27 Ağustos - 30 Ekim 2024

Başvuruların değerlendirilmesi

Kasım 2024 - Şubat 2025

Kuluçka ve iş geliştirme süreci

ABD Başkonsolosluğu ve Teyit İş Birliğiyle

Project Zoom

Impact Hub İstanbul olarak yürütücülüğünü üstlendiğimiz, ABD Başkonsolosluğu tarafından desteklenen ve teyit.org un ekosistem partneri olarak yer aldığı “Project Zoom” programı, medyada değişim arayanlar için bir hibe programı. Project Zoom, yeni nesil hikâye anlatıcıları ve gazeteciler gibi farklı mecralarda içerik üretenler tarafından gözden kaçmış/görül(e)memiş hikâyelerin veya toplumsal meselelerin ortaya çıkarılmasını ve görünür kılınmasını hedefliyor.

Başvuru süreci

Başvuru süreci sona erdi

Project Zoom’un başvuruları 2020 yılı Mart ayında sona erdi. Programın gelecek dönemine başvurmayı düşünüyorsanız, sizi haberdar edebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Programla İlgileniyorum
Program Hakkında

Odak Alanları

Project Zoom, heyecan verici fikirleri olan ve yeni projelere girişmek isteyen medya ve iletişim sektörü çalışanlarını veya bu alana ilgi duyanları, rehberlik, uzmanlık, etkili medya ve iletişim ağlarına dahil olma olanağı ve finansal destek başlıklarında destekliyor.

Program, aşağıda bulunan başlıklar çerçevesindeki hikayelere odaklanmaktadır:

İklim Değişikliği
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
Sürdürülebilirlik
Göç
Sosyal İnovasyon
Enerji
Halk Sağlığı

Program hakkında

Kimler başvurabilir?

Programa, sıra dışı hikâyeler ve içerikler üretebilecek ve hedef kitlesi ve toplum üzerinde daha geniş bir etki ve değişim yaratma odağı ile keşfetmek isteyen bağımsız gazeteciler, serbest çalışanlar ve medya ve iletişim sektörü çalışanları başvurabilir.

Programın etkisi

Project Zoom kapsamında 90 başvuru aldık ve 20 projeyi destekledik. Program kapsamında seçilen projeler, alanında uzman kişilerden uzmanlık desteği alırken görünürlük ve topluluk oluşturma desteğine de erişti. Program kapsamında seçilen projelere finansal olarak da 120.000 dolar toplam destek tutarı sağlandı.

90

BAŞVURU SAYISI

120.000 USD

TOPLAM DESTEK TUTARI

20

DESTEKLENEN PROJE SAYISI

Anadolu Efes iş birliğinde

Social Impact Award

Social Impact Award, genç, erken aşamadaki sosyal girişimcileri, toplumsal zorluklarla mücadele eden yenilikçi iş çözümleri geliştirme ve uygulama konusunda destekleyen küresel ölçekte bir sosyal etki programı. SIA, 2009’dan bu yana 25’ten fazla ülkede binlerce genç değişim temsilcisini etkiledi. Impact Hub İstanbul olarak 2019’dan beri SIA’yı Türkiye’de gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz.

Şimdi Başvur
Program Hakkında

Etki Alanları

Eğitim:
Ücretsiz ve herkese açık erişilebilir atölyelerimiz, etkinliklerimiz ve webinarlarımız, gençlerin girişimcilik alanını keşfetmelerine ve değişimin öncüleri olarak yolculuklarına başlamalarına olanak tanıyor.

Farkındalık:

Binlerce yerel sosyal girişimcinin hikâyeleriyle gençlere ilham veriyoruz. Sivil katılıma üzerine potansiyel bir kariyer yolunda olan gençlerin, bir yöntem olarak sosyal girişimciliğe dair farkındalıklarını arttırıyoruz.

Topluluk:

Genç sosyal girişimciler, uzmanlar, partnerler ve destekçilerden oluşan küresel topluluğumuzun birbirleriyle bağlantı kurması için köprü inşa ediyor, onlara özel fırsatlar sunarak destek oluyoruz.

Destek:
Gelecek vaadeden genç sosyal girişimcileri bilgi birikimi, mentorluk, ağlara erişim ve tohum öncesi ödül ile destekliyoruz. Ayrıca dayanıklılıklarını güçlendirmek için geniş bir yelpazede teklifler sunuyoruz.

Program hakkında

Kimler başvurabilir?

Social Impact Award başvuru sahipleri aşağıdaki kriterlere uymalıdır:

  • Programa başvuran girişimlerin tüm ekip üyeleri 30 yaş altında olmalıdır.
  • Programa başvuran girişimlerden en az bir ekip üyesinin Türkiye’de ikametgahı olmalıdır.
  • Başvuran kişilerin daha önce aynı fikirle SIA kuluçka sürecine katılmamış ya da SIA ödülü kazanmamış olması gerekmektedir.
  • Proje fikri 2 yıldan önce fon almamış ya da gelir elde etmemiş olmalıdır.
  • Önceki yıllarda sunulan fikirler SIA başvurusunda yeniden sunulabilir.

Programın etkisi

2009’dan bu yana devam eden Social Impact Award Programı’na bugüne kadar 26 ülke ev sahipliği yaptı. Program kapsamında atölye ve etkinliklere 59.100’den fazla genç katılırken kuluçka programına seçilerek eğitim ve mentorluk desteği almaya hak kazanan toplam girişimci sayısı 1163’e ulaştı. 2019 yılından beri Impact Hub İstanbul çatısı altında gerçekleşen SIA Türkiye’de ise şimdiye dek 400’den fazla başvuru aldık ve program kapsamında 37 girişimciyi destekledik.

59.100+

2009’DAN BERİ ATÖLYE VE
ETKİNLİK KATILIMCI SAYISI

26

2009’DAN BERİ SIA’YA EV
SAHİPLİĞİ YAPAN ÜLKELER

1163

SIA KULUÇKA PROGRAMLARINA
KATILAN TOPLAM GİRİŞİM SAYISI

SIA 2023 Kazananları

Palgae

Palgae, karbon yakalama teknolojisi ile alg tabanlı biyoplastik hammadesi üreterek endüstriyel atıkları döngüsel ekonomiye kazandırır.

Craft Antakya

Craft Antakya, depremden etkilenen Hatay’daki zanaatkarların üretimlerine devamlılık ve görünürlük sağlamak amacıyla sürdürülebilir iş birlikleri kurmalarını kolaylaştıracak bir platform.

EKA Komünitesi

EKA Komünitesi, etki yaratmaya hevesli genç profesyonelleri bir araya getirerek, iş birliği geliştirmelerini ve istihdama katılımını kolaylaştıran platform.

Innorare

Innorare, nadir hastalıklardan etkilenen bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak inovasyonların yapılması için iş birliği yapan bir topluluk oluşturuyor.

Netflix Türkiye iş birliğinde

Netflix Adaptation Lab

Netflix Adaptation Lab, yazarların ve yapımcıların farklı türdeki eserleri dizi formatına uyarlama kapasitelerinin gelişmesini ve yeni uyarlama projelerinin ortaya çıkmasını amaçlayan, Netflix Türkiye, Impact Hub istanbul ve Tatino Films iş birliğiyle gerçekleştirilen bir atölye ve üretim programıdır.

Netflix Adaptation Lab ile dünyada ve ülkemizde yapılan dizi uyarlamalarının kalitesini artırmayı, yapımcıların ve yazarların uyarlama konusunda küresel standartlarda üretim yapmalarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

Başvuru süreci

Başvuru süreci sona erdi

Netflix Adaptation Lab’in 27 Mart – 12 Nisan 2023 tarihleri arasındaki başvuru süreci sona erdi. Programla ilgili bir sorunuz veya bize iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa, aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Programla İlgileniyorum
Program hakkında

Katılımcı Profili

Programa iki farklı kategoriden başvurular kabul edildi:

1. Uyarlama konusunda deneyim kazanmak isteyen bağımsız yazarlar

Bu kategori geliştirmekte olduğu bir uyarlama projesi olmayan, ancak bu alanda çalışarak beceri ve deneyimlerini geliştirmek isteyen yazarların başvurularını aldı. Başvurmak için daha önce bir uyarlama projesinde çalışmış olma şartı aranmıyor, bununla beraber profesyonel yazarlık deneyimi aranan bir özellik.

2. Hâli hazırda bir kurmaca uyarlama projesi olan yaratıcılar veya yaratıcı ekipler

Bu kategori geliştirmekte olduğu bir uyarlama projesi olan ve bu projeyi mentorların da desteğiyle sonraki aşamalara taşımak isteyen yazarların ve ekiplerin başvurularına açıktı. Bu kategoriye başvurmak isteyen yazarların ve ekiplerin uyarlama yapacakları esere karar vermiş, uyarlama haklarını almış ve eseri nasıl uyarlayacaklarına dair fikirlerini geliştirmiş olmaları gerekiyor.

Program hakkında

Mentorlar Hakkında

Ludovica Rampoldi (İtalya)

Ludovica Rampoldi, birçok dizi, uzun metraj film projesinde yazarlık yapmış bir senaristtir. Uyarlama alanında ise Nick Hornby’nin romanı Slam’i, Andrea Molaioli’nin yönettiği film için uyarladığı çalışması ile dikkat çekmiştir. Ayrıca Roberto Saviano’nun 190 ülkede satılan Gomorrah romanının film uyarlanmasının senaryo ekibinde yer almıştır. Sky için çekilen 1992 ve 1993 dizilerinin ortak yapımcılığını yapmış, tüm bölümlerin senaryosunu yazmıştır. İsrail dizisi In Treatment’ın üç

sezonunu İtalyan pazarına uyarlayan ekibin bir parçası olarak yer almıştır. 2022 ‘de Paramount için Ilaria Bernardini’nin romanının bir uyarlaması olan The Gymnasts’in 6 bölümünü yazmıştır. Son çalışması ise Aralık 2022 ‘de Amazon Prime’da prömiyeri yapılan ‘polisiye-komedi’ dizisi The Bad Guy’dır. Ludovica, Bernardo Bertolucci ve Marco Tullio Giordana dahil olmak üzere en büyük çağdaş İtalyan film yapımcılarıyla çalışmıştır. Kısa süre önce mini dizi Exterior Night’da (Cannes 2022) Marco Bellochio ile iki kez beraber çalışmıştır. Roma Film Okulu’nda öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.

Lukasz M. Maciejewski (Polonya)

Lukasz M. Maciejewski, Marcin Koszalka’nın ilk uzun metrajlı filmi olan The Red Spider’ın senaristidir. İkinci uzun metrajlı filmi, Koszalin Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan Mateusz Rakowicz’in yönettiği The Getaway King’dir. Yönetmen Marcin Filipowicz ile birlikte senaryosunu yazdığı Broys ise üçüncü uzun metrajlı filmidir. Jan P. Matuszynski’nin yönettiği, Canal+ tarafından yayınlanan Szczepan Twardoch’un beğenilen romanı The King of Warsaw’dan uyarlanan dizinin baş yazarıdır.

Davide Serino (İtalya)

Roma’da yaşayan senarist Davide Serino, profesyonel hayatına Sky orijinal dönem dramaları “1992” ve “1993” ile başladı. Son projeleri arasında; 2022 Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan Marco Bellocchio’nun ilk dizi projesi “Esterno Notte”, 2022 Venedik Film Festivali’nde galası yapılan uzun metrajlı film “Ti mangio il cuore” ve ortak yaratıcısı olduğu Amazon orjinal dizisi “The Bad Guy” bulunmaktadır. Şu sıralar Mussolini hakkında Premio Strega* ödüllü bir romanın dizi adaptasyonu olan “M. Son of the Century” projesi için hazırlıklarını sürdürmektedir. “M. Son of the Century”nin yönetmenliğini Joe Wright üstlenecektir. Davide aynı zamanda Fransa ve Almanya’da da dizi projeleri geliştirmektedir.

* Strega Ödülü, İtalyan’nın en prestijli edebiyat ödülüdür.

Programın etkisi

Netflix Adaptation Lab ile etki odağımız, Türkiye’de geliştirilen dizilerin teknik beceri ve içerik bakımından uluslararası standartlara erişerek yurt içinde ve dışında nitelikli dizilerin yaratılmasını ve geliştirilmesine alan açılmasını sağlamak. İlk kez gerçekleştirdiğimiz program kapsamında Türkiye’nin çeşitli noktalarından 200 başvuru aldık. Seçilen 10 yazara uluslararası mentorlar eşliğinde 4 aylık eğitim/mentorluk süreci sağladık.

200

BAŞVURU SAYISI

4 ay

EĞİTİM & MENTORLUK SÜRESİ

10

DESTEKLENEN PROJE SAYISI

FNF Türkiye Ofisi ile iş birliğinde

KRE-AKT

Özgürlük için Friedrich Naumann Vakfı Türkiye Ofisi desteği, Impact Hub İstanbul’un yürütücülüğünde bu yıl üçüncü kez gerçekleşen KRE-AKT (Kreatif Aktivizm) destek programı, yeni döneminde iklim krizini, iklim adaleti kapsamında ele alan ve yaratıcı aktivizm yöntemleri benimseyen mevcut veya yeni projelerin, anlamlı bir değişim yaratması için sosyal etki odaklı modeller geliştirilmesine destek oluyor.

KRE-AKT ikinci dönem kapanış etkinliği.
Program hakkında

Odak Alanları

İklim Aktivizmi ana teması altında bu dönemde KRE-AKT,

  • İklim ve Yoksulluk
  • İklim ve Göç/Yerinden Edilme
  • İklim ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
  • İklim ve Tarımsal Üretim
  • İklim ve Gıda Güvenliği/Gıda Krizi
  • İklim ve Tüketim Alışkanlıkları
  • İklim ve Beslenme Biçimleri
  • İklim ve Çocuk Hakları
  • İklim ve Enerji Kaynakları
  • İklim ve Su Kaynakları
  • İklim ve Eko Anksiyete
  • İklim Temelli Afetlere Karşı Politikalar Geliştirme

alt temalarından birini veya birkaçını veyahut bunların dışında, iklim konusu ile kesişebilecek farklı alt temaları içeren projeleri aramaktadır.

Program hakkında

Sunulan destekler

İklim krizinin doğadaki yıkıcı etkilerine ve eşitsizlikleri derinleştiren sonuçlarına karşı sorumluluk hissediyorsanız, çevre politikalarında ve toplumsal tutum ve davranışlarda anlamlı bir değişim ve dönüşüm arzusuna sahipseniz, karar alıcılara etki edebilecek savunuculuk politikaları geliştirmek üzere bir motivasyonunuz var ise bu programda size özel destek alanları bulabilirsiniz.

Programın ilk aşamasında seçilecek 15 yarı finalist/ekip, projelerini somutlaştırmak ve yeniden sunmak üzere 2 çevrimiçi atölye çalışmasına katılacak.

15 finalist/ekip arasından 6 finalist/ekip, aşağıdaki destekleri almaya hak kazanacak:

  • Fikirlerin projelendirileceği ve modelleneceği 2 günlük fiziksel bootcamp süreci
  • Yaratıcı etki modelleri ve savunuculuk faaliyetleri geliştirme üzerine online eğitimler ve atölyeler
  • Impact Hub İstanbul tarafından koçluk desteği
  • Ağ geliştirme desteği: Impact Hub Istanbul ve Friedrich Naumann Vakfı ağlarına katılma fırsatı
  • Görünürlük desteği
  • Ağ desteği (etkiyi büyütecek kişiler, kuruluşlar ve uzmanlar ile bir araya getirme)
  • Kapanış etkinliğinde seçilecek 2 projeye, fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olacak finansal destek sağlayan nakit para ödülü (proje başına 60.000 TL’ye kadar)
Program hakkında

Kimler başvurabilir?

Program, hem halihazırda iklim krizi üzerine çalışan ancak etkisini büyütmek, hedef kitlesini harekete geçirmek, sürdürülebilir bir model inşa etmek isteyenlerin hem de iklim krizi üzerine yeni projeler geliştirmek isteyenlerin başvurularına açıktır. Bireysel veya grup/ekip olarak başvuru yapabilirsiniz.

Programa, bu kritik alanda fark yaratmaya kararlı;
  • Sivil toplum aktörleri,
  • İklim aktivistleri,
  • Yaratıcı sektörlerde çalışanlar,
  • Medya ve iletişim sektöründe çalışanlar,
  • Bağımsızlar,
  • İklim krizi ile ilgili çalışan sosyal girişimler
başvurabilir.

Önemli Tarihler

Başvuruların Açılması: 15 Mayıs 2024

Başvuruların Kapanışı: 14 Haziran 2024

Yarı Finalistlerin Açıklanması: Temmuz ilk hafta

Online Atölyeler: Temmuz ayı içinde

Bootcamp (Yüz Yüze, Impact Hub İstanbul): Ağustos ikinci hafta

Kapanış Etkinliği (Yüz Yüze): 24 Eylül 2024

Programın etkisi

İki dönemi tamamlanan KRE-AKT kapsamında bugüne kadar 180 başvuru alınırken 22 proje desteklendi. Programın ilk döneminde desteklenen 10 proje, 3 haftalık eğitim süresi kapsamında, yaratıcı sektörlerde savunuculuk ve aktivizm stratejileri geliştirme, sosyal etki odaklı ve katılımcı bir yaklaşım çerçevesinde iletişim ve dijital iletişim araçları kullanımı üzerine eğitim aldılar.

180

BAŞVURU SAYISI

22

DESTEKLENEN PROJE SAYISI

Birinci Dönem Kazananları

UBIQ Kolektifi, LGBTİ+ hakları ve ifade özgürlüğü bağlamında LGBTİ+ hareketinin mücadele tarihini, kültürünü ve dilini kutu oyunu aracılığıyla aktararak hareketin belleğinin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kız Başına Sanat Galerisi, sanat dünyasındaki toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin son bulmasına katkı sunmak ve diğer eşitsizlik alanlarına dikkat çekmek için sanatın gücünden yararlanıyor.

İkinci Dönem Kazananları

Kulüp +, Türkiye’de LGBTİ+’lar ve kadınlar için güvenli spor alanları ile sürdürülebilir spor toplulukları oluşturulmasını, ayrıca LGBTİ+’ların spor alanında maruz kaldığı ayrımcılığa karşı savunuculuk faaliyetleri yapılmasını amaçlıyor.

20’lik dergi, Türkiye’de gençliğin nabzını tutarak yeni jenerasyona ses vermeyi ve içerik üreticisi gençlere telif desteği vermeyi amaçlıyor.

KRE-AKT 2023 Röportajları

KRE-AKT 2023’ü, Impact Hub İstanbul kurucu ortağı Semih Boyacı, FNF Türkiye Ofisi Daimi Temsilcisi Beate Apelt ve birinci dönem kazananları Selin Yıldız ve Yasmin Güleç’ten dinleyin!

YouTube'da İzlemek İçin Tıklayın
Borusan Holding iş birliğinde

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı

Borusan tarafından Impact Hub İstanbul iş birliği ile ikinci kez gerçekleştirilen Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı, Borusan Holding’in sosyal fayda ve sürdürülebilirlik öncelikleri ile paralel bir şekilde geliştirilen, hedef kitleleri etkilemek ve harekete geçirmek üzere yola çıkmış, yenilikçi yöntemler kullanan ve etki potansiyeli yüksek projelerin desteklendiği bir kapasite geliştirme programıdır.

Program Websitesi
Başvuru süreci

Başvuru süreci sona erdi

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nın 17 Temmuz – 27 Ağustos tarihleri arasındaki başvuru süreci sona erdi. Programın gelecek dönemine başvurmayı düşünüyorsanız, sizi haberdar edebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Programla İlgileniyorum
Program hakkında

Odak Alanları

Programın afet odaklı ikinci dönemi, deprem bölgesindeki toplumsal ve çevresel meselelerin çözümüne yönelik mevcut veya yeni projelerin etki alanlarını artırmayı, projeleri somut bir çıktıya dönüştürmeyi ve orta ve uzun vadede yeniden inşa sürecine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Programın odak alanları arasında nitelikli eğitim desteği sağlamak, eşitsizlikleri azaltmak, geçim kaynakları ve iş olanakları yaratmak, çevre ve ekolojik problemlere çözüm üretmek başlıkları yer almaktadır.

Programın ilk döneminde ise sürdürülebilir bir dünya inşası için sosyal inovasyon ve sosyal fayda odağında yenilikçi yöntemler kullanarak iklim krizi ile mücadele ve eşitsizliklerin azaltılması konularında toplumsal dönüşümlere aracılık eden projeler seçildi ve ekiplere, ihtiyaca göre tasarlanmış kapasite geliştirme destekleri sunuldu.

Program hakkında

Kimler başvurabilir?

Programın afet bölgesine odaklanan dönemi deprem odağında çalışmak isteyen, depremden etkilenen, halihazırda deprem bölgesinde yaşamaya devam eden veya bölgeden ayrılarak farklı illere geçiş yapan bireysel başvurulara veya ekip/grup başvurularına açıktır.

Sivil aktörler ve sivil toplum örgütleri,
Aktivistler,
Topluluklar, inisiyatifler ve kooperatifler,
Bölgedeki sorunlara çözüm olarak ortaya çıkan yeni girişimler veya deprem odaklı yeni proje fikri olan sosyal girişimciler programa başvurabilir.

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı'nın ilk dönem katılımcıları Perili Köşk'te. / The first term participants of the Borusan Sustainable Benefits Program are at Perili Köşk.

Programın etkisi

İkinci dönemi devam eden Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı kapsamında bugüne kadar 63 şehirden 263 başvuru aldık. Programın ilk döneminde seçilen 3 projeye kapasite geliştirme, mentor/uzman, ağ geliştirme, görünürlük ve topluluk oluşturma desteklerinin yanı sıra toplamda 600.000 TL destek olduk. Yeni dönemi devam eden programda ise seçilen projeleri 300.000 TL’ye kadar hibe desteği bekliyor.

263

BAŞVURU SAYISI

600.000 TL

TOPLAM DESTEK TUTARI

3

DESTEKLENEN PROJE SAYISI

Program mezunlarının deneyimleri

“Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı, kısa filmimize hak ettiği koşullarda yapılmasını sağlayan maddi bir destek verdi. Program kapsamında da ihtiyaç duyduğumuz alanlarda eğitim ve mentorluk desteği sağladı. ”

Nesra Gürbüz & Gülşah Özdemir Koryürek
Zaman Yolcusu Kreta

“Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nın desteği daha çok sağır ve işitme engelli kadınlara ulaşmamızın yanı sıra projeyi kamuoyuna daha iyi anlatmamızı sağladı. Bu da projenin sürdürülebilirliği için çok kıymetli”

Ayşe Damla İşeri & Diclehan Sönmezoğlu
Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu

“Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı sayesinde Pina farkındalığı başlatılmış oldu. Proje bütçesinde yer almayan belgesel çekimi, iletişim stratejisi oluşturma ve görsel materyal tasarlama gibi bizim için hayati katkı geldi.”

Prof. Dr. Mustafa Sarı
Umut Pina Projesi

Mercedes-Benz iş birliğinde

Mercedes-Benz StartUP

Mercedes-Benz StartUP yarışması, hayatı kolaylaştıran; Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan bir veya birkaçına katkıda bulunan, topluma ve çevreye fayda sağlayan, teknolojiyle bağı olan, iş planı ve prototipi hazır startup’ları destekliyor. Programın 2021 yılında yapılan edisyonu, üç startup’ı Ulaşım Çözümleri, Sosyal Fayda ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde ödüllendirdi.

Başvuru süreci

Başvuru süreci sona erdi

Mercedes-Benz StartUP Programı’nın başvuruları 2021’de sona erdi. Programın gelecek dönemine başvurmayı düşünüyorsanız, sizi haberdar edebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Programla İlgileniyorum
Program Hakkında

Kimler başvurabilir?

Yarışmaya, yarışmacılar tarafından geliştirilmiş ve iş hayatına uygulanabilir nitelikte olan her türlü özgün fikirdeki, sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları kurulmasına katkı veren, sosyal etkisi olan, hayatı kolaylaştıran, topluma ve çevreye fayda sağlayan ve teknolojiyle bağı olan, prototip planı hazır veya prototipini üretmiş, kapalı test sürecinde, tüketicinin test etmesi için pazara çıkma aşamasındaki girişimler başvurabilir.

Program hakkında

Neler sağlıyoruz?

Boostcamp’e katılmaya hak kazanan girişimler;

● Girişimlerinin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış koçluk
● Birebir Partnerlik Oluşturma İmkanları
● Mercedes Uzmanlarından Mentorluk
● Networking Etkinlikleri
imkanlarından faydalanıyor.

Yarışma sonunda Final Jürisi tarafından seçilen 3 girişim ise 50.000 TL ödül alıyor.

2021 Kazananları

SYNTONYM

“Ulaşım Çözümleri” kazananı SYNTONYM, resim ve videolardaki biyometrik veri olan mevcut yüzleri, hiç var olmamış sentetik yüzlerle geri döndürülemez bir şekilde değiştirebiliyor. Bozulmadan yapılan bu anonimleştirme, otonom araçlardaki yapay zekâ algoritmalarının doğruluğunu artırarak yol güvenliğine katkı sağlıyor. İleri veri analizini mümkün kılıyor.

PONS

“Sosyal Fayda” kazananı PONS, doktorların, hastaları, hastaneye çağırmaya gerek kalmadan uzaktan taramasına, izlemesine ve teşhis etmesine olanak tanıyan, giyilebilir ultrason teknolojisi geliştirerek tıbbi görüntüleme ağları oluşturmaya odaklanıyor.

IWROBOTX

“Jüri Özel Ödülü” kazananı IWROBOTX, deniz yüzey temizliği yapan otonom deniz aracı Doris, kamera ve sensörleri kullanarak deniz yüzeyindeki nesneleri tanıyor, sınıflandırıyor, atıkları topluyor, toplanan verileri internete aktarıyor ve raporlar hazırlıyor.

PEP – Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında

Accelerate2030 Türkiye

Accelerate2030, gelişmekte olan pazarlardaki girişimcileri Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çözümlerini ölçeklendirmeye teşvik eden dünyanın en büyük hızlandırma programlarından biri.

Türkiye programı, kapasite geliştirmenin özel sektör ve kamu sektörü ile ağ oluşturma ve eşleştirme fırsatlarıyla birleştirileceği 6 aylık bir hızlandırma yolculuğundan oluşuyor. Etkiyi ölçeklendirmek için küresel Impact Hub ağının, Birleşmiş Milletler kuruluşlarının, şirketlerin ve yatırımcıların uzmanlığından ve erişiminden yararlanıyoruz.

Program Websitesi
Başvuru süreci

Başvuru süreci sona erdi

Accelerate2030 Türkiye Programı’nın başvuruları Nisan 2021’de sona erdi. Programın gelecek dönemine başvurmayı düşünüyorsanız, sizi haberdar edebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Programla İlgileniyorum
Program Hakkında

Kimler başvurabilir?

BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili sosyal ve/veya çevresel sorunla mücadele eden yenilikçi bir işletmeyseniz ve girişiminizi bir sonraki seviyeye taşımak için gereken yatırımı yapmaya hazırsanız, Accelerate2030 Türkiye’ye başvurabilirsiniz. Program başvuruları aşağıdaki kriterler çerçevesinde incelenmektedir:

  • SKA’lara dair etkiniz
  • Çözümünüzün ölçeklenebilme potansiyeli
  • Büyüme aşamasında olmanız
  • Ekibinizin yetkinliği

Programın etkisi

Accelerate2030, daha iyi, daha sürdürülebilir bir ekonomi ve toplum inşa etmeye yönelik ortak bir misyona, uzmanlıkları, kaynakları ve ağlarıyla katkıda bulunmak isteyen, SKA’dan ilham alan girişimciler, büyük şirketler, kalkınma ajansları, hükümetler, BM kuruluşları, yatırımcılar ve diğerlerinden oluşan benzer düşüncelere sahip bir topluluğu birbirine bağlar. Accelerate2030 Türkiye programı 2017’den beri 6 milyon fon topladı, 100 girişimci tarafından tavsiye edildi. Program kapsamında 95 girişimci ölçeklenmeye hazır hale geldi. Katılımcılara 1400 saat mentorluk & koçluk sağlandı.

6 milyon

2017’DEN BERİ TOPLANAN
KAYNAK TUTARI

100

TAVSİYE EDEN
GİRİŞİMCİ SAYISI

95

ÖLÇEKLENMEYE HAZIR
HALE GELEN GİRİŞİM SAYISI

Programın 2020/2021 Dönemindeki Girişimleri Tanıyın!

Accelerate2030 Türkiye’nin 2020-2021’de gerçekleşen dönemi, Türkiye’nin önde gelen etki girişimcilerinin mentor, eğitim ve uzman desteği aldığı altı aylık bir hızlandırma yolculuğundan oluşuyor. Bu döneme seçilen 15 girişim, tarımdan tekstile, sağlıktan gıdaya sürdürülebilir kalkınmanın çeşitli alanlarında heyecan verici yenilikçi çözümler sunuyor. Girişimlerin çalışma alanları ve program partnerleri hakkında daha fazla bilgi almak için kitapçığı indirin.

Program Kitapçığı
Netflix Türkiye iş birliğinde

Netflix Series Lab

Netflix Series Lab, Netflix Türkiye, Tatino Films ve Impact Hub İstanbul iş birliğinde, Türkiye’deki senaryo yazarlarının dizi yazarlığı alanındaki becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir yaratıcı yazarlık programıdır.

Programa katılmak isteyen adaylar, iki aşamalı başvuru sürecinden geçerek Tatino Films tarafından hazırlanan bootcamp ve ardından uluslararası seviyede deneyimli yazarlar tarafından verilecek mentorluk desteklerinden faydalanıyor.

Programa Tatino Films eğitim içeriği tasarım partneri, Impact Hub İstanbul da program tasarımı ve uygulama partneri olarak destek veriyor.

Başvuru süreci

Başvuru süreci sona erdi

Netflix Series Lab’in 5 – 25 Eylül 2022 tarihleri arasındaki başvuru süreci sona erdi. Programla ilgili bir sorunuz veya bize iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa, aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Programla İlgileniyorum
Program hakkında

Katılımcı Profili

Programa,

Dizi yazarlığı alanında kariyerini geliştirmek isteyen,
Farklı yazarlarla ortak çalışmaya ve üretmeye yatkın,
Yazarlık alanında kısa film, tiyatro oyunu, sinema, dizi yazarlığı ya da yazar asistanlığı tecrübesi olan,
Kendini rahat bir şekilde ifade edebilecek ve profesyonel iletişim kurabilecek seviyede İngilizce bilen yazarların başvurusu kabul edildi.

Program hakkında

Destekler

Avrupa’da dizi-film sektörünün önde gelen isimlerinden mentorluk desteği
Global ölçekte kullanılan dizi geliştirme yöntemlerini Türkiye bağlamında uygulama fırsatı
Dramaturji ve anlatı stratejileri konusunda uzmanlık geliştirme eğitimleri
Netflix Türkiye üretim süreçlerini deneyimleme şansı
Projelerinizi geliştirerek teoriyi pratiğe dökme becerisi
Programda ortaya çıkarılan projeleri Netflix yöneticilerine sunma fırsatı

Programın etkisi

Netflix Series Lab ile etki odağımız, Türkiye’de geliştirilen dizilerin teknik beceri ve içerik bakımından uluslararası standartlara erişerek yurt içinde ve dışında nitelikli dizilerin yaratılmasına ve geliştirilmesine alan açılmasını sağlamak. İlk kez gerçekleştirdiğimiz program kapsamında Türkiye’nin çeşitli noktalarından 234 başvuru aldık. Seçilen 7 yazara uluslararası mentorlar eşliğinde 3 aylık eğitim/mentorluk süreci sağladık.

234

BAŞVURU SAYISI

3 ay

EĞİTİM & MENTORLUK SÜRESİ

7

DESTEKLENEN PROJE SAYISI

Program mezunları

Hikaye anlatıcılığının sektör bağımsızca önemini vurgulayan Alya Öztanyel, kariyerini çok yönlülük ve yaratıcılık üzerine inşaa eden bestseller yazar, müzisyendir.

2014’ten beri birçok televizyon dizisinde kurgucu olarak çalışan Elif Danyal, yaklaşık bir senedir geliştirilen çeşitli projelerde senaryo asistanlığı yapıyor.

Film ve tiyatro alanında yönetmenlik, yazarlık ve oyunculuk deneyimi bulunan Elif Özsüt, 2015 yılından bu yana televizyon dizilerinde senaristlik yapıyor.

Tek kanallı dönemlerin tek çocuğu olan Emre Ünaylı, televizyona sayısız reklam çektikten sonra, şimdilerde bu sadık dostu için yeni hikayeler yazıyor.

Finlandiya’da doğup büyüyen ve İngiltere’de senaryo yazarlığı bölümünü bitiren Melisa Üneri, İstanbul’da yönetmen ve senarist olarak çalışıyor.

Nadir Sönmez tiyatro, sinema ve çağdaş sanatın kesişiminde üreten bir oyuncu, yazar ve yönetmen.

Hikaye anlatmayı çok seven Zümra Dilşah Öksüz, yeteneğini toplumsal etkiye dair sorumluluk bilinciyle bir arada geliştirebilmek umuduyla yazmaya devam ediyor.