Mercedes-Benz iş birliğinde

Mercedes-Benz StartUP

Mercedes-Benz StartUP yarışması, hayatı kolaylaştıran; Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan bir veya birkaçına katkıda bulunan, topluma ve çevreye fayda sağlayan, teknolojiyle bağı olan, iş planı ve prototipi hazır startup’ları destekliyor. Programın 2021 yılında yapılan edisyonu, üç startup’ı Ulaşım Çözümleri, Sosyal Fayda ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde ödüllendirdi.

Başvuru süreci

Başvuru süreci sona erdi

Mercedes-Benz StartUP Programı’nın başvuruları 2021’de sona erdi. Programın gelecek dönemine başvurmayı düşünüyorsanız, sizi haberdar edebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Programla İlgileniyorum
Program Hakkında

Kimler başvurabilir?

Yarışmaya, yarışmacılar tarafından geliştirilmiş ve iş hayatına uygulanabilir nitelikte olan her türlü özgün fikirdeki, sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları kurulmasına katkı veren, sosyal etkisi olan, hayatı kolaylaştıran, topluma ve çevreye fayda sağlayan ve teknolojiyle bağı olan, prototip planı hazır veya prototipini üretmiş, kapalı test sürecinde, tüketicinin test etmesi için pazara çıkma aşamasındaki girişimler başvurabilir.

Program hakkında

Neler sağlıyoruz?

Boostcamp’e katılmaya hak kazanan girişimler;

● Girişimlerinin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış koçluk
● Birebir Partnerlik Oluşturma İmkanları
● Mercedes Uzmanlarından Mentorluk
● Networking Etkinlikleri
imkanlarından faydalanıyor.

Yarışma sonunda Final Jürisi tarafından seçilen 3 girişim ise 50.000 TL ödül alıyor.

2021 Kazananları

SYNTONYM

“Ulaşım Çözümleri” kazananı SYNTONYM, resim ve videolardaki biyometrik veri olan mevcut yüzleri, hiç var olmamış sentetik yüzlerle geri döndürülemez bir şekilde değiştirebiliyor. Bozulmadan yapılan bu anonimleştirme, otonom araçlardaki yapay zekâ algoritmalarının doğruluğunu artırarak yol güvenliğine katkı sağlıyor. İleri veri analizini mümkün kılıyor.

PONS

“Sosyal Fayda” kazananı PONS, doktorların, hastaları, hastaneye çağırmaya gerek kalmadan uzaktan taramasına, izlemesine ve teşhis etmesine olanak tanıyan, giyilebilir ultrason teknolojisi geliştirerek tıbbi görüntüleme ağları oluşturmaya odaklanıyor.

IWROBOTX

“Jüri Özel Ödülü” kazananı IWROBOTX, deniz yüzey temizliği yapan otonom deniz aracı Doris, kamera ve sensörleri kullanarak deniz yüzeyindeki nesneleri tanıyor, sınıflandırıyor, atıkları topluyor, toplanan verileri internete aktarıyor ve raporlar hazırlıyor.

PEP – Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında

Accelerate2030 Türkiye

Accelerate2030, gelişmekte olan pazarlardaki girişimcileri Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çözümlerini ölçeklendirmeye teşvik eden dünyanın en büyük hızlandırma programlarından biri.

Türkiye programı, kapasite geliştirmenin özel sektör ve kamu sektörü ile ağ oluşturma ve eşleştirme fırsatlarıyla birleştirileceği 6 aylık bir hızlandırma yolculuğundan oluşuyor. Etkiyi ölçeklendirmek için küresel Impact Hub ağının, Birleşmiş Milletler kuruluşlarının, şirketlerin ve yatırımcıların uzmanlığından ve erişiminden yararlanıyoruz.

Program Websitesi
Başvuru süreci

Başvuru süreci sona erdi

Accelerate2030 Türkiye Programı’nın başvuruları Nisan 2021’de sona erdi. Programın gelecek dönemine başvurmayı düşünüyorsanız, sizi haberdar edebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Programla İlgileniyorum
Program Hakkında

Kimler başvurabilir?

BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili sosyal ve/veya çevresel sorunla mücadele eden yenilikçi bir işletmeyseniz ve girişiminizi bir sonraki seviyeye taşımak için gereken yatırımı yapmaya hazırsanız, Accelerate2030 Türkiye’ye başvurabilirsiniz. Program başvuruları aşağıdaki kriterler çerçevesinde incelenmektedir:

  • SKA’lara dair etkiniz
  • Çözümünüzün ölçeklenebilme potansiyeli
  • Büyüme aşamasında olmanız
  • Ekibinizin yetkinliği

Programın etkisi

Accelerate2030, daha iyi, daha sürdürülebilir bir ekonomi ve toplum inşa etmeye yönelik ortak bir misyona, uzmanlıkları, kaynakları ve ağlarıyla katkıda bulunmak isteyen, SKA’dan ilham alan girişimciler, büyük şirketler, kalkınma ajansları, hükümetler, BM kuruluşları, yatırımcılar ve diğerlerinden oluşan benzer düşüncelere sahip bir topluluğu birbirine bağlar. Accelerate2030 Türkiye programı 2017’den beri 6 milyon fon topladı, 100 girişimci tarafından tavsiye edildi. Program kapsamında 95 girişimci ölçeklenmeye hazır hale geldi. Katılımcılara 1400 saat mentorluk & koçluk sağlandı.

6 milyon

2017’DEN BERİ TOPLANAN
KAYNAK TUTARI

100

TAVSİYE EDEN
GİRİŞİMCİ SAYISI

95

ÖLÇEKLENMEYE HAZIR
HALE GELEN GİRİŞİM SAYISI

Programın 2020/2021 Dönemindeki Girişimleri Tanıyın!

Accelerate2030 Türkiye’nin 2020-2021’de gerçekleşen dönemi, Türkiye’nin önde gelen etki girişimcilerinin mentor, eğitim ve uzman desteği aldığı altı aylık bir hızlandırma yolculuğundan oluşuyor. Bu döneme seçilen 15 girişim, tarımdan tekstile, sağlıktan gıdaya sürdürülebilir kalkınmanın çeşitli alanlarında heyecan verici yenilikçi çözümler sunuyor. Girişimlerin çalışma alanları ve program partnerleri hakkında daha fazla bilgi almak için kitapçığı indirin.

Program Kitapçığı