Frıedrıch Naumann Vakfı iş birliğinde

Kreatif Aktivizm

Özgürlük için Friedrich Naumann Vakfı Türkiye Ofisi desteği, Impact Hub İstanbul’un yürütücülüğünde bu yıl ikinci kez gerçekleşen KRE-AKT (Kreatif Aktivizm) destek programı, yeni döneminde, kutuplaşmanın ve ayrımcılığın azaltılması ana teması çerçevesinde geliştirilebilecek mevcut veya yeni projelerin, yaratıcı yöntemler aracılığıyla etki odaklı ve sürdürülebilir modeller inşa etmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Başvuru süreci

Başvuru süreci sona erdi

KRE-AKT Programı’nın 28 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasındaki başvuru süreci sona erdi. Programın gelecek dönemine başvurmayı düşünüyorsanız, sizi haberdar edebilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Programla İlgileniyorum
Program hakkında

Odak Alanları

Programın ikinci dönemi, kutuplaşmanın ve ayrımcılığın azaltılması ana teması çerçevesinde geliştirilebilecek mevcut veya yeni projelerin, yaratıcı yöntemler aracılığıyla etki odaklı ve sürdürülebilir modeller inşa etmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Program ilk döneminde ise dijital araçların ayrımcılığa, ötekileştirmeye, nefrete, kutuplaşmaya, şiddete ve istismara dayalı içerik üretiminde kullanımı karşısında eşitlikçi ve kapsayıcı fikirler için kullanım potansiyelini desteklemeye odaklanıldı.

Program hakkında

Sunulan destekler

Program kapsamında seçilecek 12 projeye;

– Yaratıcı etki modelleri ve savunuculuk faaliyetleri geliştirme üzerine eğitimler ve atölyeler
– Fikirlerin projelendirileceği ve modelleneceği 2 günlük fiziksel bootcamp süreci
– Ağ geliştirme desteği: Impact Hub Istanbul’un ve Friedrich Naumann Vakfı’nın iletişim ağlarına dahil olma fırsatı
– Görünürlük desteği (podcast kanalları vb)
– Network desteği (etkiyi büyütecek kişi ve kurumlarla, uzmanlarla bir araya getirme)
– Kapanış etkinliğinde seçilecek 2 ekibe, proje başına 50 bin TL’ye kadar uygulama aşaması için başlangıç desteği

Program hakkında

Kimler başvurabilir?

Program, kutuplaşmanın ve ayrımcılığın getirdiği sorunları görünür kılmaya ve bu sorunun çözümüne katkı sağlamak için ne yapabilirim diye dert edinenlere, fikir yürütünlere ve bu alanlarda çalışmaya istekli olan tüm bireylerin veya ekiplerin başvurularına açıktır.

Program herkesin katılımına açık olmakla birlikte,

Medya ve iletişim sektörü çalışanlarına,
Yaratıcı alanda çalışanlara (bağımsızlar, sanatçılar, vb),
Aktivistlere,
Topluluklara, inisiyatiflere,
Sivil toplum örgütlerine ulaşmayı hedeflemektedir.

Programın etkisi

İkinci dönemi devam eden KRE-AKT kapsamında bugüne kadar 180 başvuru alınırken 22 proje desteklendi. Programın ilk döneminde desteklenen 10 proje, 3 haftalık eğitim süresi kapsamında, yaratıcı sektörlerde savunuculuk ve aktivizm stratejileri geliştirme, sosyal etki odaklı ve katılımcı bir yaklaşım çerçevesinde iletişim ve dijital iletişim araçları kullanımı üzerine eğitim aldılar.

180

BAŞVURU SAYISI

22

DESTEKLENEN PROJE SAYISI

Birinci Dönem Kazananları

UBIQ Kolektifi, LGBTİ+ hakları ve ifade özgürlüğü bağlamında LGBTİ+ hareketinin mücadele tarihini, kültürünü ve dilini kutu oyunu aracılığıyla aktararak hareketin belleğinin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kız Başına Sanat Galerisi, sanat dünyasındaki toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin son bulmasına katkı sunmak ve diğer eşitsizlik alanlarına dikkat çekmek için sanatın gücünden yararlanıyor.